Τύπος:
Τοποθεσία:
Κατάσταση:
Υπνοδωμάτια:
Τιμή:
EMail:
Password:
  Ξεχάσατε το Password ?
  Εγγραφή Νέου Χρήστη

Λεωφόρος Ποσειδώνος 3 & Οδός Άλφα
ΤΚ 16777, Ελληνικό Αθήνα
Τηλ.: +30 210 8910060
Fax.: +30 210 8910061

Σύρος

Θα σε πάρω να γυρίσω Φοίνικα, Παρακοπή(*στίχος ελληνικού τραγουδιού)

Επιτρέψτε της να σας μαγέψει με τα πλούσια χαρίσματά της. Η πρωτεύουσα των Κυκλάδων συγκεντρώνει πλήθος δημόσιων υπηρεσιών σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο ελληνικό νησί, άρτια οργανωμένο νοσοκομείο, διάσημα ναυπηγεία αλλά και υπερσύγχρονο καζίνο, είχε δείξει από το παρελθόν ότι διαθέτει όλη την υποδομή και τον πολιτισμό για να ξεχωρίσει.

Οι Συριανοί με αέρα γνήσιου αριστοκράτη είχαν από νωρίς επενδύσει στο νησί τους και αναπτύξει τομείς όπως ο τουρισμός και η ναυτιλία. Σήμερα, οι φυσικές ομορφιές του νησιού και οι ποιοτικές υπηρεσίες συνθέτουν στο πρόσωπο της Σύρου ότι πιο προκλητικά αγνό. Ένα νησί τόσο αυθεντικό και απλό στη ζωή του που ξυπνά μνήμες από την Ελλάδα του χτες και ταυτόχρονα ένα νησί άρτια οργανωμένο και με υποδομές ανάλογες της Ευρώπης του αύριο.

Η πρωτεύουσα του νησιού, είναι περήφανη για το Δημαρχείο του Ernst Schiller, στολίδι της πόλης, αλλά και γιατί συγκεντρώνει το πλήθος των υπηρεσιών και των επιλογών φαγητού, διασκέδασης που αναζητά ο σύγχρονος κάτοικος του νησιού.

Κοιτάζοντας ψηλά, η 'Ανω Σύρος κόβει την ανάσα με την μοναδική θέα που χαρίζει στο Αιγαίο, ενώ για πρώτη φορά ο επισκέπτης βλέπει την απόλυτα ειρηνική συνύπαρξη καθολικών και ορθοδόξων χριστιανών.
Από την είσοδο του λιμανιού η εικόνα ορόσημο του νησιού περιλαμβάνει του δύο λόφους της. Στον έναν λόφο δεσπόζει η καθολική εκκλησία του Αγίου Γεωργίου ευρύτερα γνωστός από τους ντόπιους ως Σαν Τζώρτζης. Ακριβώς απέναντι στον άλλον λόφο, βρίσκουμε τον Ναό της Αναστάσεως των ορθόδοξων χριστιανών.

Στη Σύρο εκτός από το διάσημο Δημαρχείο και τους χαρακτηριστικούς λόφους με τις εκκλησίες που μας προϋπαντούν, αξίζει να αναφερθούν μια σειρά από αξιοθέατα όπως:
Η Λέσχη στην οποία στεγάζεται το πνευματικό κέντρο και η Δημοτική Βιβλιοθήκη του νησιού. Πίσω από τη Λέσχη διατηρείται το Δημοτικό Θέατρο μικρογραφία της Σκάλας του Μιλάνου, που χτίστηκε το 1861 σε σχέδια του Γάλλου αρχιτέκτονα Chabeau. Η εντυπωσιακή μαρμάρινη εκκλησία του Αγίου Νικολάου (του Πλούσιου), που χτίστηκε το 19ο αι. με έξοδα των καραβοκύρηδων του νησιού. Μπροστά στην εκκλησία είναι το μνημείο του ''¶ταφου Αγωνιστή'', το πρώτο μνημείο που στήθηκε για τους άγνωστους αγωνιστές της ελευθερίας στα 1889, έργο του αρχιτέκτονα Ο. Βιτάλη. Η συνοικία «Βαπόρια» ένα γνήσιο νεοκλασικό κομμάτι, με επιβλητικά αρχοντικά που αγναντεύουν το πέλαγος, και ξυπνάνε μνήμες παλιάς δόξας του νησιού. Δίπλα στο Νεώριο θα δούμε το συριανό ταρσανά, όπου ναυπηγήθηκαν εκατοντάδες πλοιάρια. Τέλος στη Χαλανδριανή, που βρίσκεται 6 χλμ από την Ερμούπολη, οι ανασκαφές έφεραν στο φως τάφους με σημαντικά αντικείμενα του Πρωτοκυκλαδικού Πολιτισμού.
Οι παραλίες του νησιού, σφύζουν από κόσμο τα καλοκαίρια ενώ προσφέρονται για ατέλειωτες βόλτες κατά τη διάρκεια του χειμώνα, αφού όλες βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο του νησιού.

Η σύνδεση του νησιού με την υπόλοιπη Ελλάδα και την μητροπολιτική Αθήνα είναι καθημερινή και συχνή, αφού η Σύρος διαθέτει αεροπορική σύνδεση με το αεροδρόμιο της Αθήνας, Ελ. Βενιζέλος και ακτοπλοϊκή με το λιμάνι του Πειραιά.

 

Photo gallery